Programul educativ „Școli-ambasador ale Parlamentului European”


- inapoi

Cum să devii un bun politician

Biroul de Legătură al Parlamentului European în România a organizat în perioada 19-22 martie o sesiune de testare a jocului de roluri ”Cum să devii un bun politician”, care se bucură la Bruxelles de un mare succes în rândul tinerilor. Practic, este o versiune mobilă a activității desfășurate în Parlamentarium, la Bruxelles.

Elevii au intrat într-un rol de euro-deputat și au cunoscut prin joc modul în care se votează în Parlamentul European. Suntem a doua țară care testează acest modul.

Jocul este interesant și interactiv, fiecare elev a utilizat pe durata acestuia (2 ore) un telefon mobil pe al cărui ecran a fost scris numele său. De asemenea, la sfârșitul fiecărei sesiuni au fost acordate diplome participanților.

Au fost formate echipe mixte formate din elevi ai liceului nostru (clasele a IX-a A, a IX-a B, a X-a A și a XI-a A) și elevi ai CN ”Al. I. Cuza” din Alexandria.

Toți elevii au primit felicitări și diplome din partea dnei Carmen Gâlie.

Mulțumim dnei Carmen Gâlie pentru oportunitatea oferită elevilor școlii noastre de a lua parte la o acțiune absolut inedită. Chiar dacă la început, elevii au fost ușor debusolați, pe parcursul desfășurării acestui joc de rol, și-au intrat în pielea de euro-deputați. Astfel, ei și-au învins emoțiile pentru a vorbi în public, într-un interval scurt de timp.
- inapoi