Programul educativ „Școli-ambasador ale Parlamentului European”


- inapoi

Concurs de cultură generală - platforma Kahoot!

Astăzi, 22 mai 2019, reprezentanții bobocilor de la clasele a IX-a A, a IX-a B, a IX-a P1, a IX-a P2 au participat la un concurs pe teme generale din diferite domenii.

Prima secțiune a concursului a fost pe teme europene: data alegerilor europarlamentare, ce alegem la 26 mai, numărul de deputați pe care îi va avea România în Parlamentul European, ce înseamnă să participi la vot la alegerile europarlamentare, ce țară se află la conducerea Consiliului Uniunii Europene, unde se află sediul central al Parlamentului European. Au răspuns la întrebări atât ambasadori juniori, cât și colegi de-ai lor care au luat parte la ședințele de informare din școală.

A doua secțiune a fost pe teme de la disciplina Limba engleză - literatură, geografie, obiceiuri.

A treia secțiune a cuprins întrebări din matematică, biologie, istorie, din viața de zi cu zi.

La fiecare secțiune s-au acordat premii primilor 3 clasați.

Pe tot parcursul desfășurării concursului, elevii au fost foarte atenți să răspundă în timpul dat, fiind pentru prima dată când participă la un asemenea concurs. S-au bucurat când au răspuns corect, le-a fost ciiudă atunci când au ratat răspunsul.

Elevul care a avut ideea platformei Kahoot! a fost Radu Valentin de la clasa a IX-a A.

Elevii au fost coordonați de dnele prof. Dorina Micu, Crina Bogdan, Raluca Cristodor, Elena Surdu, bibliotecar Gabriela Dindiri. Au fost invitați dna director Florica Millea, dl prof. Emilian Cernea, dl maistru Anton, dna laborant Emilia Petrăreanu.
- inapoi