Inscrieri
Diverse
Proiectul de educație ecologică ”Every Can Counts” - Guerilla verde
Elevii școlii noastre au beneficiat de informații oferite de Guerilla Verde sub formă de materiale Power Point și filmulețe care să le atragă atenția cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor din plastic, aluminiu. A fost explicat și conceptul de ”Smart City”.
În calitate de ambasador al programului ”Every can counts”, am explicat elevilor de ce este bine să refolosim dozele de aluminiu în loc să extragem din pământ bauxita necesară. Refolosirea presupune reintrarea în circuit (pe rafturile magazinelor), după 60 de zile, a unei doze reciclate.
Elevii au putut urmări următoarele materiale: Înduioșătoarea poveste a celor 3 prieteni cafegii - În lumea plasticului veșnic, paharele de unică folosință sunt, practic, niște efemeride. Bine că nu au conștiință că, altfel, ar fi fost, probabil, cele mai deprimate creaturi de pe planetă. Le iei, le folosești cât să-ți dai pe gât băutura, după care le arunci. Fără milă, la coșul de gunoi. Care, fie vorba între noi, e tot din plastic. Practic, un pahar de plastic „trăiește” doar în acele secunde cât se află în contact cu buzele tale. Pentru el, e ca un sărut al morții.
Plastic - https://youtu.be/zAjxPKFR2C8
Reciclarea dozelor din aluminiu prin Every Can Counts O doza de aluminiu se descompune in mod natural in 100 de ani. Recicleaza dozele din aluminiu cu Every Can Counts.
Aluminiu https://www.youtube.com/watch?v=aybPtW7zTtU
Un atom de oxigen și cu doi de hidrogen, apă chioară să avem
Apa. Water. Voda. Aqua. 水 (shu’i). L’eau.
Maji. Wasser. Vai.
După câine, probabil cel mai bun prieten al omului. S-a metamorfozat în toate formele dorite să-ți facă pe plac și să-ți potolească setea. Te-a însoțit, credincioasă, de-a lungul întregii tale vieți. Gândește-te la prima ta bătaie cu apă din copilărie. Primul contact cu marea. Primul sărut în ploaie. Sau prima floricică udată. Suntem, de fapt, niște pungi cu apă care se rușinează de originea lor. Mai bine de două treimi din planeta asta sunt ocupate de apă. E atât de multă apă în noi și în jurul nostru încât am ajuns, pur și simplu, să îi ignorăm importanța. Te-ai gândit însă vreodată cât poți să trăiești fără apă?
Apa - https://youtu.be/zyoYiXfkGDc
Ideile sclipitoare despre economie ale domnului Bec
Toate luminițele care clipocesc prin casa ta – de la tv, routerul wireless, DVD, încărcătorul de la laptop – sunt, de fapt, niște vampiri energetici. Dacă le-ai aduna pe toate din toată lumea, ai afla că sunt responsabile de 1% din totalul emisiilor de carbon. Ți se pare puțin? Știi cât înseamnă asta? Vreo 100 de milioane de tone. Dă becului o șansă la viață! Fă economie de curent!
Energie - https://youtu.be/Rc1H5de4UEg
Ghidul ecoturistului de 5 stele
Munte. Aer curat. Peisaje. Pentru toate astea ai visat o săptămână întreagă din scaunul tău de la birou. Un vis care se transformă în coșmar, odată cu plecarea spre munte. Coloane de mașini care se preling încet. Și noxe. Multe noxe. E foarte cool să te plimbi prin toată lumea. Dar gândește-te că noi suntem mulți, ea e una singură. Păstreaz-o curată ! Fii un ecoturist de 5 stele. Și încurajează-i (discret dar ferm) pe cei care practică turismul eco.
Eco-Turism - https://youtu.be/Le-ks_MM9DU
Hasta la bio, baby!
Mașinile au ajuns a doua sursă mondială de emisii de gaze cu efect de seră și împrăștie în atmosferă peste 300 de milioane de tone de dioxid de carbon.
Un studiu făcut de savanții americani arată că peste 50 de mii de oameni mor anual doar din această cauză. Și asta doar în SUA. Hotărât lucru, mașinile te omoară.
Dar la fel de adevărat e că nici nu mai poți trăi fără ele. Au devenit un rău necesar. Dar poate există și alternative !
Transport alternativ - https://youtu.be/9GcKoRIswKQ